Vaakgestelde vragen

Hoe komt uw website tot stand?

Verkennend gesprek

U bepaalt uw doelstellingen en we bepalen samen de algemene inhoud, stijl en structuur van uw website.
We verzamelen informatie over uw activiteiten en onderzoeken de huidige website trends in uw vakgebied.

Voorstelling van het website ontwerp

Ik stel u het concept van uw website voor met een duidelijke kostprijs en deadline. U krijgt vrijblijvend informatie en objectief advies over de keuze van uw domeinnaam, webhosting en andere opties.

Ontwikkeling en zoekmachine optimalisatie van uw website

Uw webhosting en domeinnaam wordt gereserveerd, foto's en teksten worden gedigitaliseerd, webpagina's worden opgemaakt, …. Om een optimale toegankelijkheid van uw website te verzekeren, maak ik gebruik van de W3C HTML standaarden. Met doordachte inhoud die afgestemd is op uw doelgroep én zoekmachines leggen we een goede basis voor zoekmachine-optimalisatie en Internet marketing.

Publicatie en marketing van uw website

Internetgebruikers moeten makkelijk de weg naar uw website vinden. Een hoge positie in zoekmachines is hierbij onmisbaar. Om de vindbaarheid van uw website te verzekeren, verricht ik een aanmelding bij zoekmachines en internetgidsen. Aan de hand van uitgebreide statistieken over uw bezoekers kan u steeds het rendement van uw website volgen.

Hoe herkent u een goede website?

Een goede website is een rendabele website. Zoekmachine optimalisatie of online advertentiecampagnes bezorgen een website meer bezoekers. Voor deze bezoekers ligt de concurrentie echter nooit verder dan enkele muisklikken. Met een goed webdesign worden bezoekers potentiële klanten. Door een optimale gebruiksvriendelijkheid, aantrekkelijke inhoud en duidelijke informatie hebben bezoekers vertrouwen in een website.

Website promotie en vindbaarheid van de website

Een website moet makkelijk vindbaar zijn op het Internet als men een grotere doelgroep wil bereiken. Met zoekmachine optimalisatie kan een website met populaire zoekwoorden topposities behalen in zoekmachines. Online advertentiecampagnes en vermeldingen op internetgidsen en relevante websites kunnen ook een grote bron van potentiële klanten vertegenwoordigen.

Eenvoudige navigatie, duidelijke informatie

In de eerste plaats bezoekt men een website om informatie te krijgen. Een website kan er mooi uitzien, maar als de bezoeker niet de gepaste informatie vindt, dan haakt hij af (daarom is de 'Terug-knop' zo populair tijdens het surfen). Gebruiksvriendelijke navigatie, doordachte inhoud en aantrekkelijk webdesign zorgen ervoor dat gebruikers én zoekmachines een website waarderen.

Webdesign afgestemd op de doelgroep

Het website ontwerp moet worden afgestemd op de bezoekers van de website. Als de doelgroep bepaald is, kan men rekening houden met voorkeuren van de bezoekers en speciale voorzieningen voor de website. Jongeren zijn bijvoorbeeld meer aangetrokken tot grafische websites met veel animaties terwijl voor ouderen dan de grootte van het lettertype belangrijker is.

Techische aspecten van het website ontwerp

Het ontwerp van een website moet de W3C richtlijnen en standaarden volgen. Zo wordt een website correct weergegeven met huidige en toekomstige Internet browsers en wordt (samen met een sitemap) een optimale toegankelijkheid verzekerd. Verder moet er rekening gehouden worden met verschillende PC-configuraties, foto's moeten geoptimaliseerd worden zodat pagina's snel laden, ….